Palvelut

YRITTÄJÄN TYÖNOHJAUS

Yrittäjyys on kokonaisvaltaista välittämistä – myös itsestäsi. Yrittäjän työnohjaus on täsmätukea yrittäjältä yrittäjälle.

”Yrittäjyys ei sovi kaikille” on lause jonka olen kuullut monesta suusta ja siihen voin yhtyä. Lausahduksen takana ei ole tarkoitus laittaa ihmisiä johonkin arvojärjestykseen. Oma taustani, johon näkemykseni perustan, on lähes kahdenkymmenen vuoden yrittäjyyden kokemukset, yksi konkurssi ja vähintään yksi uupumus. Joiden vuoksi olen usein miettinyt onko tämä (yrittäjyys) meikäläiselle sopivaa tai järkevää – lopputulos on, että on se.

Yrittäjyys on parhaimmillaan vapautta, iloa, intoa ja vaurautta – vähintään toimeentuloa omilla ehdoilla. Sitten kääntöpuolella on taas tunteita kuten: jaksaminen, riittämättömyys, voimavarat tai vastuunkantamisen vastuu. En väitä etteikö palkkasuhteessa oleva työntekijä kokisi samoja haastavia tunteita, mutta yrittäjyydessä hankalissa tilanteissa jälkimmäiset korostuvat ja luovat tilanteita, joita palkansaaja ei joudu pohtimaan. Valitettavan usein tuen saaminen on myös vaikeampaa kuin palkansaajalla.

Mikä sitten auttaa? Oma väitteeni ja kokemukseni on – puhuminen. Kun Sinulla on mahdollisuus kertoa omista tunteistasi on vähintään ensimmäinen askel omaan hyvinvointiin. Toinen seikka mikä tässä tilanteessa korostuu on vertaisuus. Aina ei ole oleellista, että työnohjaaja (tai valmentaja / coach) omaa vahvan tiedon jostain toimialasta, voidakseen olla avuksi. Yrittäjyyden kohdalla taas seikalla, että työnohjaajalla on itsellään yrittäjätausta, on iso merkitys.

Krista Kohtakankaan väitöskirja ”Välittävä johtaminen ja armollinen itsensä johtaminen” tutkii konkurssin tehneiden yrittäjien kokemuksia ja suhtautumista elämään konkurssin jälkeen. Tutkimuksessa esille nousivat muun muassa seuraavanlaisia ajatuksia: ”Omien tunteiden sanoittaminen ja jakaminen läheisille toisille oli yksi tärkeimmistä vastoinkäymisen käsittelyn keinoista. Näitä ihmissuhteita kuvastaa mahdollisuus olla heidän seurassaan haavoittuva, joten nämä suhteet ovat yleensä hyvin vakiintuneita ja perustuvat muulle kuin työhön liittyvälle pohjalle. Toisaalta yrittäjälle mahdollisuus rehellisesti puhua omista tuntemuksista ja ajatuksista löytyi usein toisten yrittäjien joukosta, jotka pystyivät samaistumaan epäonnistumisen pelkoon ja kokemukselliseen oireiluun. Auttavien toisten puoleen kääntyminen ja heidän ilmaisunsa tuen tarjoamisesta ovat tärkeitä fyysisiä ja henkisiä voimavaroja sekä yhteisöllisyyden tarpeen täydentäjiä.” (Kohtakangas 2019, 126)

Näiden ajatusten saatelemana ja vertaisena – yrittäjältä yrittäjälle – haluan auttaa Sinua ja olla tukenanasi. Matkaevääksi voikin ottaa erään kommentin matkan varrelta ”Eikä haittaa olla keskeneräinen, se on ihan ookoo.” 

HUOM! Yrittäjäjärjestön jäsenille annan alennusta 10% jokaisen kymmenen kerran jälkeen yhden ilmaisen tapaamisen verran.

Yrittäjän työnohjauksen tapaamisten kestot ja hinnat,

  • 60 minuuttia, 86,29 euroa (alv. 0). Verollinen hinta 107 euroa (alv. 24%)
  • 90 minuuttia, 118,54 euroa (alv. 0). Verollinen hinta 147 euroa (alv. 24%)

Arvonlisävero 24 % on yritykselle verotuksessa vähennettävä kustannus. Maksun voit suorittaa käteisellä, mobilepayllä tai laskulla (7. päivän maksuajalla).

Ota yhteyttä tuossa alhaalla olevalla lomakkeella, niin olen Sinuun yhteyksissä.

Vie minut takaisin palveluihin, kiitos.

 

Ota yhteyttä

arvot

KUUNTELEMINEN.
LÄSNÄOLO.
AUTTAMINEN.

Copyright Old Soul / Teppo Haapasalo 2022. Kaikki oikeudet pidätetään. Verkkosivujen ulkoasu Teppo Haapasalo / Oldsoul ja tekninen toteutus Digitoimisto Preoni Oy. Valokuvat GRADIA valokuvauksen oppilaat 2022.